Opus Advertising

Opus Advertising
14.07.2020
Начало » Новини

Полиция влезе в телевизия, свързана с ”Булсатком”

9th January, 2013

 

Служители на Икономическа полиция влязоха в офиса на ТВ+ по сигнал за данъчни престъпления. Телевизията се излъчва в мрежата на "Булсатком".

Софийската градска прокуратура е извършила процесуално-следствени действия в частния телевизионен канал ТВ+ по сигнал за двойно счетоводство, подаден през декември. Това съобщи на извънреден брифинг говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. Иззети са документи, които тепърва ще бъдат проверени.

Според получения от прокуратурата сигнал служителите на телевизията са получавали твърдо възнаграждение по трудов договор, което се е превеждало по дебитни карти.
"Плащани са и допълнителни пари на ръка, за които също са полагали подпис, което на практика е двойно счетоводство", посочи Арнаудова. Досъдебното производство е образувано по чл.255 от Наказателния кодекс, което касае укриването на данъци.
Размерът на укритите задължения тепърва ще бъде установен в разследване.
Арнаудова отказа да съобщи кой е подал сигнала, както и повече подробности, защото това може да попречи на разследването. По информация на bTV сигналът е подаден от бивш служител на телевизията.Първоначално беше съобщено, че "Икономическа полиция" търси и нелегален софтуер. На брифинга Арнаудова нито потвърди, нито отрече. "Няма арестувани журналисти", добави говорителят. По-рано медии бяха съобщили, че е арестувана телевизионна водеща.

По думите на Арнаудова няма връзка между "Булсатком" и ТВ+. Тя отрече връзка и между спора на "Булсатком" с bTV и ТВ7. Двете национални телевизии обвиниха сателитния оператор в скриване на броя аудитория и затова искат по-високи такси за излъчването на програмите им. В крайна сметка "Булсатком" спря да излъчва програмите на "btV Медиа груп".
Справка на "Дневник" в търговския регистър показа, че телевизията е собственост на друго дружество - "БГ Сат" АД, която притежава още "Филм+" и "Хоби ТВ", които също се излъчват само в мрежата на "Булсатком". И двете компании обаче са регистрирани на един и същ адрес - "Магнаурска школа" 15, но на два съседни етажа.

От "Булсатком" отрекоха да имат връзка с ТВ+. Съсобственикът в сателитния оператор Пламен Генчев бе категоричен, че фирмата му няма нищо общо нито с проверката, нито с телевизията."В Булсатком няма проверка и няма проблем. Няма твърдение, че ТВ+ се излъчва само за абонатите на "Булсатком". Излъчва се и в други мрежи. Ние сме отделна фирма и нямаме нищо общо с телевизията", обясни той пред "Стандарт".

Маркетинг директорът на "Булсатком" Тинко Тотев също отрече доставчикът да има връзка с ТВ+."Създадохме тази телевизия навремето, но след това продадохме канала. От 4 години насам "Булсатком" не е собственик на медията. Ръководството реши, че няма нужда от телевизия, и я продаде. Не можем да коментираме проверката на Икономическа полиция", допълни Тотев.

ТВ+ е най-популярна в излъчването на спортни първенства. Тъй като тя се разпространява само в пакета на "Булсатком", това е и едно от предимствата на сателитния оператор да бъде избиран от абонатите.

От ТВ7 съобщиха, че ще спрат излъчването на програмата си в мрежата на "Булсатком", ако до петък (11 януари) в рамките на работния ден не получат от сателитния оператор еднозначен отговор на предложението си за нов договор.

Източник: dir.bg

Най-нови медии

BBT

ББТ стартира на 3 Март 2003 година. В момента има 24- ова програма, която включва новини, спорт, прогноза за времето, кулинарно предаване и др. ...

Антена

Радио Антена е насочено към широк кръг аудитория между 20 и 55 години. Отличава се с това, че включва в програмата си основно филмова ...

БГ РАДИО

единствената радиостанция, която излъчва 100% българска музика. БГ Радио излъчва програмата си в 14 български града, като по този начин се ...

NRJ

Радио NRJ (Energy) е най-разпознаваната търговска марка на европейския радиопазар. Мисията на радиоверигата e създадаването на качествена ...

ACTUALNO.COM

информационно-новинарски сайт на български език. Той се стреми да предоставя на своите читатели балансирана комбинация от сериозна и ...

Sofia Airport TVC

Привличаща и иновативна цифрова медиа стратегически разположена в Tерминал2, където 100% от пътниците поток преминава и през Duty Free зоната, ...

Бумеранг - ГАБРОВО

излъчва от 27 януари 1996 г. година за Габрово, Велико Търново, Севлиево. Слоганът на радиото е "Най-добрата музика от бабино време до днес". ...

ОБРАЗОВАНИЕ И СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ В ЧУЖБИНА

Единственото българско издание за образование и специализация. ...