Opus Advertising

Opus Advertising
21.11.2019
Начало » Новини

LG представи и първия си модулен мобилен телефон

1st March, 2016


Ден преди официалното начало на Mobile World Congress 2016 в Барселона водещите производители вече започват да представят новите си устройства. Сред първите беше и LG, които вдигнаха завесата пред своя нов смартфон от висок клас G5, който се откроява с модулен дизайн.
Корпусът на LG G5 е метален без възможност задният панел да се маха. Въпреки това потребителят има достъп до батерията и може да я извади и смени по всяко време. Това е възможно именно заради модулния дизайн, който дава достъп до нея, но и едновременно с това предоставя множество други възможности.
Сред тях е прикачане на допълнителен модул, наречен LG Cam Plus, който превръща смартфона в дигитален фотоапарат. Отново се използва вградената камера, която е с 16MP сензор, но модулът дава повече и по-лесни начини за управление и увеличава капацитета на батерията с една трета.
Друга възможност е модулът LG Hi-Fi Plus с технология B&O Play на Bang & Olufsen. Този модул е предвиден за почитателите на аудио от най-високо качество. LG разработва и други модули, но те ще бъдат представени по-късно.
Самият LG G5 разполага с процесор Qualcomm Snapdragon 820, 4GB оперативна памет и 32GB вградена памет. Тя може да бъде увеличавана чрез microSD карти до цели 2TB. Дисплеят е 5.3-инчов, 4K с IPS Quantum технология. Операционната система е Android 6.0 Marshmallow.
Камерата на гърба е 16MP, но има и широкоъгълен обектив, който "вижда" на 135 градуса - малко повече от зрителното поле на човек. При снимане в широкоъгълен режим снимките са 8МР, колкото е и камерата на предния панел.
LG обаче обърна повече внимание на другите, допълнителни възможности на G5. Компанията смята, че е време да отвори нова страница в историята на смартфоните и те да се превърнат в централното устройство, което обединява взаимодействията на човек с останалите джаджи. Това ще направи мобилните телефони по-вълнуващи и ще върне интереса на хората към тях, смятат от компанията.
Така се ражда и платформата LG Playground, както и устройствата от серията LG Friends. Платформата ще позволява свързването на най-различни допълнителни аксесоари и устройства към G5 и бъдещите смартфони на LG. Серията LG Friends пък обединява собствените такива предложения на компанията.
Тук първоначално ще има три предложения. Първото е LG 360 Cam. Това е камера с 16 МР сензор, която може да заснема снимки и видео в 360 градуса и да ги изпраща веднага на G5 за обработка и споделяне. Идеята се харесва дори на Google, които ще позволят на снимките от тази камера да се добавят към платформата Street View.
Второто устройство е LG 360 VR. Това са новите, собствени очила за виртуална реалност на LG. Те са доста по-компактни от конкурентните предложения на Samsung или Oculus например, защото в очилата има само два екрана за очите. Всичко останало е поверено на G5, който може да седи на масата или в джоба. Очилата са разработени заедно с Qualcomm и според компанията дават 20% по-висока резолюция спрямо конкурентите си.
Третото предложение на LG Friends е LG Rolling Bot. Това е малък кръгъл робот, който може да обикаля дома и да го наблюдава, докато човек е навън. Разполага и с вградена камера, микрофон, говорител и дори лазер, за да може да се използва и за игра с домашния любимец от разстояние. Rolling Bot е и универсално дистанционно, като може да управлява домашната техника, отоплението, климатика, осветлението и т.н.
LG представи и прототип на дистанционно управление за дронове. То се разработва заедно с компанията Parrot и цели да направи управлението на безпилотни апарати много по-лесно и сигурно. G5 ще се предлага в 4 цвята на необявена все още цена.
Източник: дневник.бг
Най-нови медии

BBT

ББТ стартира на 3 Март 2003 година. В момента има 24- ова програма, която включва новини, спорт, прогноза за времето, кулинарно предаване и др. ...

Антена

Радио Антена е насочено към широк кръг аудитория между 20 и 55 години. Отличава се с това, че включва в програмата си основно филмова ...

БГ РАДИО

единствената радиостанция, която излъчва 100% българска музика. БГ Радио излъчва програмата си в 14 български града, като по този начин се ...

NRJ

Радио NRJ (Energy) е най-разпознаваната търговска марка на европейския радиопазар. Мисията на радиоверигата e създадаването на качествена ...

ACTUALNO.COM

информационно-новинарски сайт на български език. Той се стреми да предоставя на своите читатели балансирана комбинация от сериозна и ...

Sofia Airport TVC

Привличаща и иновативна цифрова медиа стратегически разположена в Tерминал2, където 100% от пътниците поток преминава и през Duty Free зоната, ...

Бумеранг - ГАБРОВО

излъчва от 27 януари 1996 г. година за Габрово, Велико Търново, Севлиево. Слоганът на радиото е "Най-добрата музика от бабино време до днес". ...

ОБРАЗОВАНИЕ И СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ В ЧУЖБИНА

Единственото българско издание за образование и специализация. ...