Opus Advertising

Opus Advertising
15.11.2019
Начало » Новини

In memoriam: България тъгува за Гого от ”Тоника”

10th January, 2014

Цяла България тъгува за Георги Найденов-Гого, каза композиторът Стефан Диомов, създател и ръководител на "Тоника", по повод кончината на певеца.
Когато чуете или запеете "Бургаски вечери", спомняйте си за Гого - наша гордост и любимец на цяла България. Така ще му благодарим за това, че цял живот се раздаваше на своята публика и на приятелите си", призова кметът на Бургас Димитър Николов.

Един от най-известните и обичани бургазлии Георги Найденов, известен като Гого от "Тоника", почина снощи. Той си отиде след близо 4 г. битка с коварна болест. През август тази година той навърши 64 години.

"Един много силен човек си отиде. Безкрайно тъгувам. Цяла България тъгува за него", каза Стефан Диомов пред БТА.

Той разказа, че Гого е бил човек, на който много е разчитал през годините. "Заедно правихме "Тоника" повече от 30 г., за да се случи тя, за да имаме такива големи успехи, една от големите причини беше Гого", добави той.

По думите му певецът е бил неповторима личност, с много приятели и много обичан.

"Гого имаше невероятна работоспособност, беше пълен с енергия", описа Ваня Костова своя колега. Тя каза, че ще го запомни и с огромното кавалерство и обич, които непрекъснато е демонстрирал към съпругата си Ева.

Гого е един от хората, който приобщил Ваня Костова към сцената. Едва 16-годишна тя станала дубльорка на Ева във формацията.

"Прекрасните му вокални качества не са тайна за никой, но той беше роден певец, джентълмен, човек с чувство за хумор, с който е приятно да се работи", припомни си още певицата.

"Беше шокиращо, защото първа научих сутринта. Човек трудно асимилира такава новина и стресът сякаш става по-голям колкото повече време минава", коментира Милица Божилова.

"Гого беше изключително добър, работлив и невероятен оптимист. Може би това му даде сили да се бори с болестта. Той ще си остане винаги един от нас", каза тя.

Колегите на Гого посочиха, че последно са го видели преди 7-8 месеца, тъй като състоянието му не е позволявало чести посещения, но редовно са се чували по телефона. Всеки път се смеехме, припомняхме си нашите шеги и закачки през годините, споделиха те.

"Нека хората го запомнят с добро, защото той наистина беше добър човек. Вярваше, че ще се оправи, но за съжаление коварната му болест го победи. В момента скланям глава и се прекланям пред светлата му памет", каза Стефан Диомов.

Премиерът Пламен Орешарски отбелязва, че вплитайки музиката в своя живот, с неповторимия си талант Гого избра да пее за онези непреходни ценности, които ни сплотяват дори в тежките моменти и ни вдъхват надеждата да си пожелаем "Нека да е лято".

"Поздравът "Здравей, как си приятелю" ще продължава да стопля сърцата ни и да ни напомня за това колко е важна обичта и подкрепата между хората. Споделяйки с всички нас най-голямото си богатство - песните, Гого ни завеща духовна мъдрост и сила, преплетени в рибарските мрежи на "Бургаски вечери", пише още министър-председателят в съболезнователния адрес.

Погребението на Гого ще бъде в неделя, ритуалът започва от 11 часа в Ритуалния дом на Гробищен парк - Бургас.
 
Източник: Dir.bg
Най-нови медии

BBT

ББТ стартира на 3 Март 2003 година. В момента има 24- ова програма, която включва новини, спорт, прогноза за времето, кулинарно предаване и др. ...

Антена

Радио Антена е насочено към широк кръг аудитория между 20 и 55 години. Отличава се с това, че включва в програмата си основно филмова ...

БГ РАДИО

единствената радиостанция, която излъчва 100% българска музика. БГ Радио излъчва програмата си в 14 български града, като по този начин се ...

NRJ

Радио NRJ (Energy) е най-разпознаваната търговска марка на европейския радиопазар. Мисията на радиоверигата e създадаването на качествена ...

ACTUALNO.COM

информационно-новинарски сайт на български език. Той се стреми да предоставя на своите читатели балансирана комбинация от сериозна и ...

Sofia Airport TVC

Привличаща и иновативна цифрова медиа стратегически разположена в Tерминал2, където 100% от пътниците поток преминава и през Duty Free зоната, ...

Бумеранг - ГАБРОВО

излъчва от 27 януари 1996 г. година за Габрово, Велико Търново, Севлиево. Слоганът на радиото е "Най-добрата музика от бабино време до днес". ...

ОБРАЗОВАНИЕ И СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ В ЧУЖБИНА

Единственото българско издание за образование и специализация. ...