Opus Advertising

Opus Advertising
16.10.2019
Начало » Новини

Инвестиционните фондове Eleven и LAUNCHub са новите партньори на Microsoft Ventures

13th March, 2014

Microsoft ще си партнира с инвестиционните фондове Eleven и LAUNCHub в усилията за насърчаване на предприемачеството в сферата на ИТ в България и за региона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Настоящото партньорство на Eleven и LAUNCHub с Microsoft Ventures предоставя изключителни възможности, тъй като има глобален обхват. За начало то ще се фокусира върху идентифицирането на стартиращи компании от региона на ЦИЕ, чиито проекти имат потенциал за пазарна реализация и растеж. Microsoft ще предостави свои международни експерти, които да се включат в менторските програми на двата инвестиционни фонда, ресурси за стартъпите като софтуерни инструменти, тестови устройства и поддръжка в подготовката на проектите им за представяне на международни пазари.

„Microsoft подкрепи стартъпите на Eleven oще от самото зараждане на акселератора със своята програма BizSpark. Това е причината да сме много щастливи, че дойде моментът да изведем партньорството ни на следващо ниво. Microsoft Ventures доказа, че развитието на иновативни бизнеси е от изключителна важност за корпорацията. Подкрепата, която Microsoft предоставя на стартиращите компании в Централна и Източна Европа под формата на експертиза и технологични ресурси е показателна за потенциала на стартъп екосистемата в региона. Изграждането на стабилна общност около нашите компании е една от основните ни цели и сме уверени, че партньорството ни с Microsoft е още една сериозна стъпка към постигането ѝ“, сподели Даниел Томов, управляващ партньор в Eleven.

„Усилията от страна на Microsoft през последните години за осигуряване на лесен достъп за стартиращите компании от дигиталната сфера и подпомагането им в използването на инструменти, платформи и услуги за разработка на софтуер (BizSpark), както и в създаването на мрежа от контакти в тази сфера, е нещо, за което екипът на LAUNCHub вярва, че наистина допринася в ускоряване на развититето на предприемачеството. Партньорството, което стартираме e хубав пример за споделената ни обща цел да помогнем на най-талантливите екипи от ЦИЕ да се развиват и да растат”, каза Румен Илиев, партньор в LAUNCHub.

За партньорствата на Microsoft Ventures корпорацията се обръща към най-обещаващите венчър фондове и акселератори, които имат ключова роля за местната и регионална стартъп екосистема. И двата инвестиционни фонда Eleven и LAUNCHub са партньори по YouthSpark програмата на Microsoft BizSpark, която предоставя софтуер и поддръжка на стартиращи компании. В допълнение Eleven и LAUNCHub имат възможността да селектират и предлагат компании, които развиват проекти, базирани на модела софтуер като услуга (SaaS), за получаване на допълнителни облачни ресурси от BizSpark.

„Microsoft представи BizSpark инициативата си като част от програмата YouthSpark преди повече от 3 години с идеята да помага на технологичните стартъпи в периода след създаването им. Днес, BizSpark осигурява ценна помощ на над 45 000 стартиращи компании по света, като в България те са над 200. Радвам се, че Microsoft намира съмишленици като Eleven и LAUNCHub в стремежа си да осигурява витална бизнес среда за младите предприемачи, защото те са част от МСП общността, която осигурява работа на над 87 милиона души в региона на Европа* и са източник на технологични иновации, които развиват не само ИТ сектора, но и обществото ни“, каза Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

„Българският офис на Майкрософт винаги е бил активно ангажиран с успеха на стартиращите компании в страната. Програми като BizSpark, които предоставят целия софтуер на корпорацията безплатно, са оромно улеснение за екипите, а самите представители на компанията са винаги готови да помогнат с допълнителни консултации и контакти. Страхотно е да видим, че тази инициативност прераства в глобално сътрудничество. Подобни партньорства ще направят стартирането на бизнес още по-лесно и се надявам, че повече компании като нас ще се възползват от предоставените възможности”, заяви Кирил Русев, съ-основател и управител на Jumpido, компания от портфолиото на LAUNCHub, разработваща софтуерни решения за забавно поднасяне на образователни теми по математика в началното училище.

“За мен програмата на Microsoft BizSpark дава невероятни възможности и практчиески инструменти за един стартиращ бизнес. Чрез нея младите предприемачи могат да използват най-новите технологии като Windows Azure и Visual Studio безплатно, което им дава възможност да намалят своите разходи и да се фокусират върху разработката на проедукта. Екипът от млади и талантливи хора, работещи за Майкрософт са винаги готови да помогнат със съвет или информация. За мен именно по този начин се изгражда модерна екосистема от талантливи и предприемчиви хора и се радвам, че мога да съм част от нея”, сподели Димитър Георгиев, управител на GymRealm. Компанията на Димитър е получила инвестиция от Eleven и е подпомагана от Microsoft чрез предоставяне на облачни Windows Azure ресурси на стойност 60 000 щатски долара.

Microsoft Ventures e координирана глобална програма за стартиращи компании, на които предлага инструменти, ресурси, експретиза и навлизане на пазара чрез осигуряване на менторство, технологични съвети, финансиране, съвместни възможности за продажба и други ползи. Програмата има холистичен подход за унифицрането на съществуващи инициативи в стартъп сферата и за разширяване на подкрепата за най-обещаващите млади компании.

Eleven е активен инвеститор през ранните фази на стартиращи иновативни стартъпи в ЦИЕ. Eleven предоставя финансиране в размер на до 25 000 евро за доказване на концепция по време на 3-месечна акселераторска програма заедно със споделено работно пространство, менторство и възможност за последваща инвестиция до 200 000 евро.

LAUNCHub управлява 9 милиона евро по инструмента “Entrepreneurship Acceleration and SeedFinancing” от съвместната инициатива JEREMIE на ЕИФ и ЕК. Фондът има вече 35 компании в портфолиото си с фокус върху дигиталната сфера. Инвестициите на Фонда в отделните компании варират между 30 000 и 200 000 евро. Общият размер на инвестираните средства до момента е близо 3 милиона евро.

 

Източник: idg.bg

Най-нови медии

BBT

ББТ стартира на 3 Март 2003 година. В момента има 24- ова програма, която включва новини, спорт, прогноза за времето, кулинарно предаване и др. ...

Антена

Радио Антена е насочено към широк кръг аудитория между 20 и 55 години. Отличава се с това, че включва в програмата си основно филмова ...

БГ РАДИО

единствената радиостанция, която излъчва 100% българска музика. БГ Радио излъчва програмата си в 14 български града, като по този начин се ...

NRJ

Радио NRJ (Energy) е най-разпознаваната търговска марка на европейския радиопазар. Мисията на радиоверигата e създадаването на качествена ...

ACTUALNO.COM

информационно-новинарски сайт на български език. Той се стреми да предоставя на своите читатели балансирана комбинация от сериозна и ...

Sofia Airport TVC

Привличаща и иновативна цифрова медиа стратегически разположена в Tерминал2, където 100% от пътниците поток преминава и през Duty Free зоната, ...

Бумеранг - ГАБРОВО

излъчва от 27 януари 1996 г. година за Габрово, Велико Търново, Севлиево. Слоганът на радиото е "Най-добрата музика от бабино време до днес". ...

ОБРАЗОВАНИЕ И СПЕЦИАЛИЗАЦИЯ В ЧУЖБИНА

Единственото българско издание за образование и специализация. ...